Radio 2

Gentse nachtclubs willen af van Covid Safe Ticket: "Leidt tot extra drukte aan de deur"

Enkele nachtclubs en discotheken uit Gent willen af van het Covid Safe Ticket dat hun klanten bij zich moeten hebben.  De uitbaters merken dat het niet zo praktisch is. "Mensen geraken minder vlot binnen. Dat is jammer want we willen juist laagdrempelig zijn", zegt Gerald Claes van Nightlife Council Gent én uitbater van nachtclub Charlatan.

De nachtclubs en discotheken zijn sinds 1 oktober weer open, maar het Covid Safe Ticket dat klanten aan de ingang moeten tonen, blijkt af en toe problemen te veroorzaken. "Mensen komen vaak toe met een smartphone die plat is. Zij kunnen dat dan niet meer tonen en je moet die mensen dan teleurstellen", vertelt Gerald Claes van de Nightlife Council Gent, en zelf uitbater van nachtclub Charlatan.

Danscafé of nachtclub

De meeste danscafés hebben geen verplichting om te werken met het Covid Safe Ticket. "Ook wij communiceren liever als een café, want we willen laagdrempelig zijn", gaat Claes verder. "Maar wij zijn een iets groter danscafé, dus daarom nemen we onze verantwoordelijkheid en gebruiken we het Covid Safe Ticket. Al merken we wel dat het voor extra druk aan de deur zorgt, omdat mensen niet meer vlot binnengeraken."

Het zet de rem er een beetje op voor zowel klanten als zaakvoerder

Gerald Claes, uitbater van dansclub Charlatan

Claes begrijpt dat er maatregelen zijn, maar denkt toch dat het anders kan. "Een danszaak met 400 personen hoeft geen Covid Safe Ticket te gebruiken. Het zet de rem er wel een beetje op. Zowel voor zaakvoerders, organisatoren als voor klanten."

Meest gelezen