De politie zette speurhonden en een helikopter in om het meisje te vinden.

8-jarig Duits meisje na 48 uur teruggevonden na grootschalige zoekactie in een bos in Tsjechië

Het 8-jarige meisje dat vermist werd in het Bohemer Woud op de Duits-Tsjechische grens, is levend teruggevonden. De familie en de honderden speurders zijn opgelucht, want het meisje was al sinds zondag vermist.

"Geweldig nieuws, want de 8-jarige Julia is terecht," meldt de Tsjechische politie op Twitter. Julia was zondag met haar familie aan het wandelen in het Bohemer Woud in Tsjechië, toen ze uit het zicht verdween van haar ouders en verdwaalde. Sindsdien ontbrak elk spoor. Meer dan 1.400 hulpverleners uit Duitsland en Tsjechië hebben mee gezocht naar het jonge kind.

Het meisje werd gevonden door een jachtopziener tijdens de zoekactie. "Ze wordt nu overgedragen aan de ambulancezorg", schrijft de Tsjechische politie. "Ze is niet gewond, maar ze is wel onderkoeld. De ouders zijn al op weg naar het ziekenhuis om hun dochter te zien."

Bekijk hier hoe de zoektocht naar het meisje in Tsjechië verliep:

Videospeler inladen...

Verdwaalde broertje en neefje konden sneller worden opgespoord

Tijdens de boswandeling raakten ook haar 6-jarig broertje en haar 9-jarig neefje vermist. Reddingswerkers konden het broertje en het neefje zondag opsporen voordat het donker werd, maar het meisje hebben ze pas vandaag teruggevonden.

De uitgestrektheid en de dichte begroeiing in het bosgebied bemoeilijkten de zoektocht. Vele mensen vreesden dat het kind geen 2 dagen in het bos zou kunnen overleven. Zeker omdat de temperaturen 's nachts rond het vriespunt lagen. Dat het meisje nu toch terecht is, is voor de familie en voor alle hulpverleners een enorme opluchting.

Meest gelezen