Radio 2

Gwenny is zwanger van haar 12e kindje en dat zal net als zijn broers en zussen een naam krijgen met letters A, E, L en X

Heuglijk nieuws in Staden, daar mag de familie Vaneenoo in april een twaalfde (!) kindje verwelkomen. Het jongetje zal, net als zijn broertjes en zusjes, een naam krijgen met de letters A, E, L en X.

Marino Vaneenoo (39) en Gwenny Blanckaert (32) zijn in blijde verwachting van hun twaalfde kindje. Het wordt meteen ook hun laatste, vertelde Gwenny op Radio 2 West-Vlaanderen. "Want ook qua vervoer moet je een beetje binnen de regels blijven." Het gezin rijdt nu rond met 2 grote auto’s en die zitten straks met nummer 12 helemaal vol.

Radio 2

Creatief met namen

Gwenny en Marino zijn erg creatief in het zoeken naar namen voor hun kroost. De oudste noemden ze Alex (13). Alle kindjes die na hem kwamen, kregen een naam met dezelfde 4 letters: Axel (12), Xela (11), Lexa (10), Xael (9), Xeal (8), Exla (5), Leax (4), Xale (2), Elax (1) en Alxe (6 maanden). Voor de nieuwe baby, een jongetje, hebben ze al een naam bedacht met dezelfde letters. “Er zijn nog wat combinaties mogelijk”, zegt Gwenny. "Maar die zijn niet altijd even mooi uitspreekbaar. Maar we hebben er wel nog een gevonden!”

Voor veel ouders lijkt een kroost zoals dat van de familie Vaneenoo erg moeilijk te managen, maar daar heeft mama Gwenny helemaal geen probleem mee: “Mensen denken steeds aan het worstcasescenario, maar dat valt eigenlijk allemaal goed mee.”

Meest gelezen