Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Kristalina Georgieva mag aanblijven als topvrouw IMF na beschuldigingen over onregelmatigheden: "Geen ongepast gedrag"

De raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) behoudt zijn "volle vertrouwen" in topvrouw Kristalina Georgieva. De Bulgaarse was vorige maand in opspraak gekomen wegens mogelijke onregelmatigheden tijdens haar vorige functie bij de Wereldbank, maar mag toch aanblijven.

Georgieva kwam midden september onder vuur te liggen: toen ze nog bij de Wereldbank werkte, zou ze druk hebben gezet om een rapport te wijzigen in het voordeel van China. Dat was althans de conclusie van een advocatenkantoor. De Bulgaarse ontkent die beschuldiging echter met klem.

Georgieva kwam hoe dan ook onder druk te staan, de Amerikaanse regering had het over "ernstige bevindingen". Maar de raad van bestuur van het IMF laat nu weten dat het zijn "volle vertrouwen" in Georgieva behoudt.

Het bestuur van het IMF heeft geoordeeld dat de informatie die tijdens het onderzoek voorgelegd werd, niet toeliet om te besluiten dat er ongepast gedrag was van de Bulgaarse econome.

Georgieva liet in een reactie meteen weten dat deze beslissing volgens haar bevestigt dat de aantijgingen niet gefundeerd waren.

Meest gelezen