Radio 2

Man die hulpdiensten met boog bedreigde in Tielt, wordt verdacht van moordpoging

Er zijn meer details bekend over de arrestatie van de man die gisteren de stationsomgeving in Tielt gisteren in rep en roer zette.  Hij zal verhoord worden op verdenking van een moordpoging.

De man van 42 had zich op straat eerst agressief gedragen. Hij verschanste zich daarna in z'n huis. En voor de speciale eenheden van de politie hem konden overmeesteren gebruikte hij een boog ten aanzien van de politie. Dat zegt het parket van Brugge. Door de interventie was de stationsbuurt in Tielt urenlang hermetisch afgesloten. En enkele scholen moesten tijdelijk in lockdown.

Radio 2
Radio 2
Radio 2

Veiligheid leerlingen nooit in gedrang gekomen

“Rond 10.30 uur hebben de scholen in de buurt van de Stationsstraat bericht gekregen om in lockdown te gaan, omdat er een persoon met een wapen was gesignaleerd”, vertelt Carine Vandamme, algemeen directeur van de scholengroep Molenland in Tielt. “Wij hebben dan onmiddellijk uit voorzorg alle scholen verwittigd en alles afgesloten.”

“Dan hebben we om 11.30 uur bericht gekregen dat we onze scholen konden vrijgeven en dat de leerlingen die ’s middags naar huis gaan, dat ook konden doen. Natuurlijk wel met de vraag om uit de buurt van de Stationsstraat te blijven, want die is hermetisch afgesloten.”

"De veiligheid van de leerlingen bleef op elk moment gegarandeerd", zegt de directrice. “In Sint-Jozef zijn de leerlingen in de klassen gebleven en in de andere scholen mochten ze de school niet verlaten. Leerlingen die op dat moment buiten de schoolmuren waren, hebben we gevraagd om op die locatie te blijven. Maar er is op geen enkel moment een onveilige situatie geweest voor de leerlingen.”

Meest gelezen