Oostende is boos omdat er tijdens de herfstvakantie geen treinen naar de badstad zullen rijden

De Stad Oostende is boos omdat Infrabel tijdens de herfstvakantie werken zal uitvoeren aan de spoorweg richting de badstad, waardoor er helemaal geen treinen op het traject zullen rijden. Een wel erg ongelukkige timing, vindt de stad.

Door werkzaamheden van Infrabel zal er tijdens de herfstvakantie geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Brugge en Oostende. De badstad vreest dat heel wat toeristen Oostende hierdoor links zullen laten liggen.

Omdat de horeca en het toerisme door corona al zware klappen kregen, is de timing van de spoorwegbeheerder extra ongepast, vindt de stad. Volgens burgemeester Bart Tommelein is het bovendien niet de eerste keer dat Infrabel beslissingen neemt zonder overleg. 

"Infrabel houdt duidelijk geen rekening met de belangen van Oostende"

“Blijkbaar zijn het pendelverkeer of andere momenten belangrijker dan de toeristen die naar Oostende komen. Dat is natuurlijk iets wat wij van Infrabel gewoon geraakt zijn”, zegt Tommelein. “Waar houden zij rekening mee? Alleszins niet met de belangen van Oostende, dat is duidelijk.”

Infrabel zegt dat de verschillende werken aan deze spoorwerf al enkele jaren geleden werden ingepland, in samenspraak met de NMBS. Daarnaast is er in september ook een vergadering geweest met de stad Oostende. 

"Deze werken zijn noodzakelijk omdat de bovenleiding op het einde van zijn levensduur zit en anders voor storingen en dus voor hinder voor de treinreizigers zou kunnen zorgen", klinkt het bij woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel. "De periode van de Herfstvakantie werd uitgekozen omdat het dan minder druk is op het gebied van treinverkeer en ook gezien de periode van het jaar met mogelijk minder goed weer." De NMBS voorziet wel vervangbussen.

Meest gelezen