Oude kringwinkel in Lommel wordt vervangen door 2 nieuwe: "1 aan oud-ziekenhuis en 1 in centrum van de stad"

Het maakwerkbedrijf De Biehal in Lommel krijgt een nieuwe stek in de Stationsstraat, aan het voormalige ziekenhuis van Lommel. In de nieuwbouw is plaats voor een nieuwe kleinere Kringwinkel, maar daarnaast komt er ook een Kringboetiek in het centrum van de stad.

"Ons pand aan de Balendijk, waar de Kringwinkel nu is, hebben we verkocht", vertelt Eric Bogers van maatwerk bedrijf De Biehal. "Hier in de nieuwbouw zal de Kringwinkel iets kleiner zijn. Maar we compenseren dat, want nu vrijdag openen we in de Kerkstraat, in het centrum van Lommel, een Kringboetiek: Chique de Friemel. Als we alles optellen gaat het om meer vierkante meters." 

In de nieuwbouw in de Stationsstraat in Lommel is ook plaats voor een broodjesbar en een was- en strijkatelier. "Hier zal de was gedaan worden voor enkele regionele woonzorgcentra", gaat Bogers verder. "In het strijkatelier kunnen ook particulieren terecht."  Bij De Biehal werken nu zo'n 250 mensen die niet terecht kunnen op de gewone arbeidsmarkt, maar dat aantal wordt opgetrokken naar 300. 

(Lees verder onder de foto)

De Biehal heeft de vergunningen voor de nieuwbouw op de site van het voormalige ziekenhuis van Lommel  intussen op zak. "Het gaat om een houtconstructie, waardoor de bouw snel gerealiseerd kan worden." Om het gebruik aan hout voor de nieuwbouw te compenseren, werden vanmiddag enkele bomen op de site aangeplant.  

Meest gelezen