Radio 2

Overvaller van Gentse juwelier krijgt ook in beroep 8 jaar cel

Een van de twee mannen die in 2018 een gewapende overval hebben gepleegd op een juwelier in Oostakker, bij Gent, blijft veroordeeld tot 8 jaar gevangenis. Daarmee bevestigt het hof van beroep een eerder vonnis.

Op 7 juli 2018 stormden twee overvallers een juwelier binnen in het centrum van Oostakker, bij Gent. De mannen waren gewapend met een kalasjnikov. Daarmee konden ze juwelen buitmaken, goed voor een waarde van 200.000 tot 500.000 euro. De daders liepen na de overval naar buiten en sprongen op een bromfiets, de juwelier liep hen achterna en opende het vuur. Daarbij raakte hij een van de twee daders, die uiteindelijk ook overleed. De andere dader werd na lang onderzoek gevonden door de politie. 

8 jaar cel

In eerste aanleg kreeg de man 8 jaar cel voor de gewapende overval en voor een poging tot afpersing. In beroep pleitte zijn advocaat voor de vrijspraak, omdat er volgens hem geen enkel bewijs is dat hij daar die dag aanwezig was. Nochtans werd zijn DNA er wel aangetroffen. Dat deed de voorzitter van het hof van beroep besluiten dat de overvaller wel degelijk aanwezig was tijdens de overval. En daarom kreeg hij opnieuw hetzelfde vonnis: 8 jaar cel.

Onderzoek naar juwelier

Naast de feiten die door de overvallers zijn gepleegd, voert het parket ook een onderzoek naar het optreden van de juwelier zelf. Zo wordt er nog steeds onderzocht of hij handelde uit wettelijke zelfverdediging of niet. 

Meest gelezen