TNS/ABACA

Gabrielle "Gabby" Petito is door wurging om het leven gekomen, 3 tot 4 weken voor haar lichaam is gevonden

Gabrielle "Gabby" Petito (22) is door wurging om het leven gekomen, 3 tot 4 weken voor ze op 19 september is teruggevonden. Dat zegt een wetsdokter in de Amerikaanse staat Wyoming. De jonge vrouw haalde vorige maand het wereldnieuws toen bleek dat ze tijdens een rondreis door de VS met haar vriend Brian Laundrie (23) was verdwenen. Ook hij raakte later vermist. 

Gabrielle "Gabby" Petito is gewurgd en dit drie tot vier weken voor ze op 19 september vermoord is teruggevonden op een camping langs de grens van Grand Teton National Park in de Amerikaanse staat Wyoming: dat heeft wetsdokter Brent Blue vanavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Meer kon of mocht hij niet kwijt om het onderzoek niet in het gedrang te brengen.

Bekijk hier een fragment uit de persconferentie van Brent Blue:

Videospeler inladen...

Toch is daarmee een nieuw puzzelstukje gelegd in het mysterie dat de VS nu al ruim een maand in de ban houdt. Petito was sinds juni samen met haar vriend Brian Laundrie op een rondreis door verschillende staten. Eind augustus had ze een laatste keer contact met haar familie, nadien stokte de communicatie. Op 11 september gaf haar familie haar als vermist aan bij de politie in North Porth in Florida, waar ze samen met Laundrie woonde in een huis dat ze met zijn familie deelden.

Opvallend: Laundrie bleek al op 1 september in zijn eentje naar North Porth teruggekeerd. Hij noch zijn familie wilde de politie te woord staan over de verdwijning van Petito, tot grote woede van haar familie. Enkele dagen nadat ze als vermist was aangegeven, verdween ook hij van de radar. Het enige spoor dat hij sindsdien achterliet, was door een bankkaart van Petito te gebruiken. Officieel is hij niet in staat van beschuldiging gesteld in het onderzoek naar haar verdwijning, de politie beschouwt hem wel als een person of interest.

Interventie

Tijdens hun rondreis postten Petito en Laundrie geregeld foto's en video's van hun avonturen op sociale media. Alles leek daarbij koek en ei. Toch haalde de politie hen op 12 augustus in de staat Utah van de weg nadat ze gevaarlijk rijgedrag hadden vertoond. Uit beelden van een camera op het lichaam van de agenten blijkt dat de twee ruzie hadden gemaakt en dat daarbij klappen waren gevallen. Toch kwam het toen niet tot een officiële aanklacht.

Bekijk hier beelden van de interventie op 12 augustus:

Videospeler inladen...

De verdwijning van Petito, later ook Laundrie en de ontdekking van haar lichaam in Wyoming beheerst de media in de VS nu al weken. Die grote aandacht leidt ook tot kritiek omdat sprake zou zijn van het "missing white woman syndrome", een overdreven focus op een zaak omdat het om een blanke vrouw gaat terwijl gekleurde mensen die verdwijnen vaak veel minder aandacht krijgen. 

Meest gelezen