BELGA

Stalker ex-miss België Ilse De Meulemeester krijgt twee jaar cel met uitstel

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Nederlandse zakenman Jacobus P. (65), die eigenaar is van de bekende frituur Number One in Antwerpen, veroordeeld tot twee jaar cel met uitstel voor het bedreigen en belagen van ex-Miss België Ilse De Meulemeester. Hij moet haar 2.000 euro schadevergoeding betalen.

De man was acht jaar geleden  twee keer tegen de porsche van Ilse De Meulemeester gereden, toen ze haar zoontje naar school wilde brengen. Behalve wat nekpijn, kwam ze er met de schrik van af. Ook de materiële schade was beperkt. 

Jacobus P. werd vervolgd voor poging tot doodslag. Het openbaar ministerie had drie jaar cel gevorderd. De rechtbank vond het bewezen dat de twee aanrijdingen opzettelijk gebeurden, maar niet dat hij daarbij de intentie had om haar te doden of te verwonden. De feiten werden daarom geherkwalificeerd naar 'bedreigingen'. 

Daarnaast werd de zakenman ook veroordeeld voor stalking. Hij zou de ex-miss België voor bijna 3 miljoen euro aan cadeaus hebben gegeven. Toen zij toch geen relatie met hem wilde, sloegen de stoppen bij hem door en begon hij haar en mensen uit haar omgeving lastig te vallen.

Meest gelezen