Copyright 2016, Santiago Iiguez, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Tandarts uit Herenthout start zelf met Facebookgroep "Ik vind geen tandarts" om tekort aan te klagen

Dit weekend verscheen de groep "Ik vind geen tandarts" op Facebook. Caroline Daems maakte de groep aan om het tekort aan tandartsen aan te kaarten. Ze is zelf tandarts in Herenthout en wil dringend de regering wakker schudden. "We zitten met de handen in het haar. Er zijn veel te weinig tandartsen", vertelt Daems op Radio 2 Antwerpen.

Caroline Daems, die zelf tandarts is in Herenthout, startte dit weekend de Facebookgroep "Ik vind geen tandarts". Daarin roept ze mensen op om hun klachten te melden. Er zou een chronisch tekort aan tandartsen zijn volgens haar. En veel andere tandartsen scharen zich achter haar protest. Met de verzamelde klachten wil ze het probleem duidelijk maken bij de regering.

Patiëntenstop

"Onze agenda zit altijd overvol", vertelt Caroline Daems op Radio 2 Antwerpen. "Dagelijks krijgen wij in onze praktijk een vijftiental oproepen van mensen, die we dan moeten teleurstellen. Want ook wij waren genoodzaakt om een patiëntenstop te doen, net zoals vele andere praktijken. Onze eigen patiënten moeten al vijf maanden wachten op een afspraak."

Mensen bellen wanhopig rond op zoek naar een praktijk die geen patiëntenstop doet
Caroline Daems, tandarts

"Veel mensen bellen wanhopig rond op zoek naar een praktijk die geen stop doet. Maar daar zijn vaak ook al lange wachtrijen. Dan kan het een jaar duren vooraleer je mag gaan. Bij orthodontie zie je net hetzelfde. Voor kinderen is een jaar wachten dan veel te lang, want zij zitten dan in een belangrijke groeifase", legt Daems uit.

Beluister hier het gesprek met tandarts Caroline Daems op Radio 2 Antwerpen en lees verder onder het fragment:

Regering wakker schudden

De regering moet volgens Daems dringend rond de tafel zitten om dit probleem op te lossen. "Er moeten meer mensen zijn die onze studenten kunnen opleiden. Er zijn nog altijd niet genoeg mondhygiënisten in België. Ook moet je als student eerst door een zwaar ingangsexamen geraken. Dat is om een teveel aan tandartsen tegen te houden, maar dat speelt nu in ons nadeel. We zijn met veel te weinig."

Meest gelezen