Een foto uit Trooz van deze zomer, vlak na de overstromingen.
AFP or licensors

Luikse gemeente Trooz kondigt steunpakket van 2,15 miljoen euro aan voor slachtoffers overstromingen

De Luikse gemeente Trooz biedt haar inwoners die door het noodweer van half juli zijn getroffen, een helpende hand. Naar het voorbeeld van de gemeente Chaudfontaine, die onlangs heeft besloten 650 euro, plus 195 euro per persoon ten laste, uit te keren aan de gezinnen getroffen door de overstromingen, stelt Trooz een steunpakket ter waarde van 2,15 miljoen euro voor.

In eerste instantie zal 1,15 miljoen euro worden verdeeld onder de slachtoffers. Dat hebben burgemeester Fabien Beltran en OCMW-voorzitter Etienne Vendy aangekondigd.

Daarnaast kan maximaal 650 euro per gezin worden toegekend voor de herstelling en certificatie van verwarmingsinstallaties. Er komt ook een energiefonds, dat moet helpen bij de aankoop of herstelling van een verwarmingsinstallatie, de betaling van energierekeningen of de extra huur bij verhuizing. 

Voor de meest kwetsbare gezinnen, die leven van een uitkering, kan het OCMW ook een eenmalige toelage van 650 euro toekennen, plus 195 euro per per persoon ten laste.

Met het oog op de winter zijn nog ongeveer vijftig huishoudens op zoek naar een nieuwe woning. De steun bij die verhuizen zal 1 miljoen euro kosten.

Meest gelezen