© Belga

Werken tunnels Houthalen-Helchteren: “We gaan alles goed in beeld brengen voor de mensen”

De werken aan de tunnels in Houthalen en Helchteren zijn nog niet voor morgen en zullen bovendien jarenlang duren. Maar nu al wordt er volop nagedacht om daarover maximaal te communiceren.

In Houthalen-Helchteren komen er twee lange tunnels. Om de betrokkenheid van de mensen te vergroten, zijn er plannen om de werken in beeld te brengen. “Het zijn unieke werken voor Limburg en voor heel Vlaanderen. We gaan die in beeld brengen met allerlei technologische middelen zodat de betrokkenheid van de mensen hoog kan blijven”, vertelt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. 

Uitkijkpunten

Met een budget van 835 miljoen euro gaat het om een van de grootste infrastructuurwerken ooit in Limburg. En dus zijn er al eerste plannen om bijvoorbeeld uitkijkpunten te voorzien of bepaalde werken live te streamen. Marijn Struyf: “Het gaat om heel lange tunnels, eentje van 2 km en eentje van 1,5 km. Dat zullen de langste tunnels van Vlaanderen zijn. Dat wil zeggen dat dat indrukwekkende werken zijn waarover we goed willen communiceren.”

Meest gelezen