Radio 2

Wie nog eens over de Pier van Blankenberge wil lopen, moet dat deze week doen

Wie nog eens over de Pier van Blankenberge wil kuieren, zal zich moeten haasten. Want vanaf 15 oktober wordt de oude stenen wandelweg afgesloten voor een grootschalige renovatie, die pas in 2025 afgerond zal zijn.

Het is een icoon in Blankenberge, maar de Belgium Pier heeft zijn beste tijd gehad. Door betonrot kan de huidige wandelweg niet meer hersteld worden. De renovatie zal gebeuren met hedendaagse materialen, waardoor de nieuwe pier beter bestand moet zijn tegen de impact van de zee. De renovatie wordt bovendien uitgevoerd volgens het originele ontwerp uit 1933, met zwart-witte kleurschakeringen.

Het kopgebouw en de horecazaken die erop gevestigd zijn, blijven bereikbaar via voorlopige toegangswegen. Eerst zullen er voorbereidende werken worden uitgevoerd. Daarna wordt de oude wandelweg helemaal afgebroken en pas rond maart zouden de werken aan de nieuwe Pier kunnen beginnen. De hele operatie kost ongeveer 10 miljoen euro, waarvan 6 miljoen van Vlaanderen komt. In 2025 moeten wandelaars dan weer kunnen genieten van dat stukje Blankenbergse nostalgie.

Meest gelezen