Foto: rtv

Belager burgemeester Heist-op-den-Berg krijgt contactverbod

De man die burgemeester Luc Vleugels (CD&V) van Heist-op-den-Berg al maandenlang belaagt, krijgt een contactverbod. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist nadat de man gisteren nog maar eens over de schreef ging. De belager greep de burgemeester vast en werd agressief. De politie pakte hem op en liet hem een nacht in de cel doorbrengen. 

Gisterenavond, net voor de start van de gemeenteraad in Heist-op-den-Berg, werd de man agressief tegen burgemeester Luc Vleugels (CD&V) en nam hem vast. De politie greep in en pakte de man op. Na een nacht in de cel moest de belager vanmiddag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Die besliste dat de man een contactverbod krijgt en ook een tijdelijk verbod om het internet te gebruiken.

De man is een veertiger uit Heist-op-den-Berg en hij voerde al langer een lastercampagne tegen de burgemeester. Het ging van berichten op sociale media tot telefonische beledigingen en bedreigingen, ook tegen de familie van Vleugels. Gisteren maakte de burgemeester bekend dat hij daar een klacht voor had ingediend en dat het gerecht een onderzoek was gestart.

Meest gelezen