Stad Brugge

Brugge eert overleden succesauteur Pieter Aspe door zoveel mogelijk figuranten uit serie samen te brengen

Op zondag 31 oktober komt er in het stadhuis van Brugge een herdenkingsmoment voor de overleden misdaadauteur Pieter Aspe. De stad wil op die dag zoveel mogelijk figuranten verzamelen die ooit te zien waren in de tv-reeks Aspe op VTM. 

Pieter Aspe overleed op 1 mei 2021. Precies 6 maanden na zijn dood, komt er een hommage aan de bekende misdaadauteur in zijn stad Brugge. Het stadsbestuur organiseert het herdenkingsmoment samen met de uitgeverij Aspe NV en Brouwerij Omer Vander Ghinste. 

In 2020 wou Pieter Aspe zijn 25-jarig schrijverschap graag vieren met een groot feest voor zijn lezers. Door de coronapandemie is dat er niet van gekomen. En na zijn overlijden konden veel fans, ook door corona, niet naar zijn uitvaart. Daarom is er nu het idee om hem postuum te eren op zondag 31 oktober. Tijdens die hommage wordt ook zijn allerlaatste boek voorgesteld: "Van In Episode 5". 

Zoveel mogelijk figuranten

Het is ook de bedoeling om op die dag zoveel mogelijk figuranten samen te brengen voor een groepsfoto. Wie ooit als figurant meespeelde in de tv-reeks Aspe, is welkom in het Brugse Stadhuis. De eerste aflevering werd uitgezonden op 13 februari 2004. De laatste opnames dateren van 8 november 2013. In totaal werden 127 afleveringen ingeblikt in en rond Brugge, goed voor 10 seizoenen.

Maar niet alleen figuranten zijn welkom op het herdenkingsmoment, alle lezers en fans mogen gaan. Ze zullen een aandenken krijgen aan de misdaadauteur. En ze zullen ook de Heilig Bloedkapel kunnen bezoeken. Dat is de plaats waar Pieter Aspe zijn allereerste misdaadroman "Het vierkant van de wraak" schreef. “Pieter, Pierre, is nog conciërge geweest van de Heilig Bloedkapel op de Burg", zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). "Maar hij was vooral een fantastisch auteur die een echte ambassadeur was voor onze stad.”

Meest gelezen