De Muze

Kunstenaar Quinten Torp uit Heusden-Zolder schildert letterlijk op Italiaanse grond voor nieuwe expo Il Cambio  

Kunstenaar Quinten Torp fietste deze zomer met schildersdoeken door de Italiaanse Alpen en maakte 12 schilderijen en schetsen. En die werden de basis voor de nieuwe tentoonstelling Il Cambio in CC De Muze in Heusden-Zolder.  

De tentoonstelling Il Cambio is een vervolg op de expo Het Klein Verzet uit 2015. Toen trok kunstenaar Quinten Torp met zijn fiets en schildersezel door Heusden-Zolder en maakte hij schilderijen in openlucht. Afgelopen zomer trok Torp naar Italië. Tijdens zijn fietstochten door de Alpen maakte hij 12 schilderijen en schetsen. En die vormden de basis voor een nieuwe tentoonstelling in CC De Muze in Heusden-Zolder.

Ik heb de doeken op rotsen of op gras geschilderd, dat geeft het een extra dimensie

"Vorige keer had ik mijn schildersezel letterlijk op de rug, maar in de bergen zag ik dat niet zitten en heb ik de doeken op een rol meegenomen", vertelt Torp. "Ik heb ze letterlijk op Italiaanse bodem geschilderd, in het gras of op de rotsen. Dat geeft voor mij een meerwaarde aan de werken" 

De expo 'Il Cambio' is van 16 oktober tem 19 december te zien in het café van CC De Muze in Heusden-Zolder.

Meest gelezen