KRC Genk organiseert winterevent voor Limburgse jeugdvoetbalclubs: corona heeft hen zwaar getroffen

KRC Genk wil de werking van de Limburgse jeugdvoetbalclubs een steuntje in de rug geven. Die clubs zijn zwaar getroffen door de corona-epidemie. Doordat er geen wedstrijden waren, konden ook de kantines niet open en waren er nauwelijks inkomsten. Daarom organiseert Genk nu een winterevent dat de clubs financieel moet ondersteunen. 

"We hebben veel signalen gekregen dat de Limburgse jeugdvoetbalcubs erg geleden hebben onder corona", vertelt Erik Gerits, algemeen directeur van KRC Genk. "De werking van die clubs is nochtans heel belangrijk vinden wij. Ze helpen jongeren in hun sportieve maar ook in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Daarom willen wij, als grootste voetbalclub in Limburg, die kleinere clubs ondersteunen met een winterevent.  Wie zich inschrijft, betaalt een klein bedrag en al dat geld gaat integraal terug naar de werking van de deelnemende voetbalclubs."

Winterbelevingstocht van 5 km rond het stadion van KRC Genk

"Op woensdag 29 december, in de kerstvakantie, organiseren we een sfeervolle tocht rond en door het stadion", vertelt Erik Gerits. "Die is niet alleen bedoeld voor de jeugdvoetballers maar ook voor hun sympathisanten. En er is meer, er zijn ook allerlei activiteiten en vuurwerk. Het wordt echt een sfeervol kerstevent", zegt Gerits.

We doen er nog een gratis ticket voor een wedstrijd van Genk bovenop

Erik Gerits, algemeen directeur KRC Genk

"Clubs die willen meedoen, kunnen zich registreren en tickets onder de leden verkopen", gaat Erik Gerits verder. "Onder de 18 jaar betaal je 5 euro, boven de 18 jaar 10 euro. De opbrengst van de ticketverkoop krijgen de clubs integraal terug en kunnen ze gebruiken om de werking van hun club te ondersteunen. En bovendien doen we daar voor elke deelnemer nog een ticket voor een wedstrijd van KRC Genk bovenop!", besluit Erik Gerits. 

 

Meest gelezen