Schepen Tom Philips is trots op de nieuwe sporthal.
Radio 2

Nieuwe sporthal in Bertem: "Onze roze sportvloer zal je geen twee keer tegenkomen"

De nieuwe "Verona" sporthal in Bertem is zo goed als klaar. Dit weekend wordt hij voor het eerst in gebruik genomen. Normaal gezien zou de sporthal begin dit jaar al zijn opengegaan, maar de werken liepen maanden vertraging op. "Onze gemeente wacht al jaren op een nieuwe sporthal. De roze sportvloer en de architectuur zijn uniek", vertelt schepen Tom Philips (Gemeentebelangen-Open VLD).

Philips is opgetogen over de atypische architectuur van de sporthal. "Het gebouw valt zeker op. We zijn een landelijke gemeente en dan is het belangrijk dat bouwwerken goed inpassen in onze omgeving." Wat meteen opvalt is de roze kleur van de sportvloer. "Die kleur is inderdaad uniek. Zo zal je er geen twee vinden in de regio", aldus de schepen.

In de nieuwe sporthal zijn er onder andere drie trainingsvelden, zes kleedkamers en een grote opbergruimte. "Er kunnen in het gebouw verschillende basketbalwedstrijden tegelijk doorgaan. We hebben zelfs aparte kleedkamers kunnen bouwen voor de scheidsrechters. Bovendien is er ook een mooie danszaal met een grote spiegelwand van 100 vierkante meter", legt Philips uit. "We hebben deze sporthal gebouwd met het oog op de toekomst. Zodat ook nieuwe clubs en initiatieven hier hun plaats kunnen vinden."

Uitgestelde opening

De opening liep (ondermeer door de coronacrisis red.) verschillende maanden vertraging op. Intussen is de sporthal zo goed als volledig afgewerkt. "We hadden gehoopt dat onze sportverenigingen het nieuwe seizoen al konden laten starten in de nieuwe sporthal, maar dat is helaas niet gelukt. Dit weekend kunnen de eerste volleybalwedstrijden hier gespeeld worden", klinkt het. Het officiële openingsweekend van "Verona" is voorzien op 6 en 7 november.

Meest gelezen