Videospeler inladen...

Noord-Koreaanse soldaten breken bakstenen en buigen ijzeren staven tijdens indrukwekkende legerdemonstratie

In Noord-Korea toonden soldaten hun gevechtskunsten onder goedkeurend oog van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un tijdens een legerdemonstratie voor de verjaardag van zijn Arbeiderspartij. Videobeelden van de demonstratie werden verspreid door staatsmedia. Op de beelden zie je hoe de soldaten bakstenen breken met hun hoofd, ijzeren staven buigen en losbreken uit kettingen. 

In de hoofdstad Pyongyang aanschouwde leider Kim Jong-un samen met zijn zus en naaste adviseurs de legerdemonstratie. Kim Jong-un keek geboeid toe. Hij applaudisseerde vaak en van tijd tot tijd kon men de man zelfs zien glimlachen, terwijl de Noord-Koreaanse soldaten hun kunsten en krachten toonden.

Op videobeelden van de indrukwekkende demonstratie zie je soldaten met hun hoofd door stenen lopen, de mannen breken stokken met hun blote bast. Ze vermorzelen bakstenen en tegels met handen of voeten, een andere soldaat breekt zich dan weer los uit ijzeren kettingen. 

Daarna was het de beurt aan soldaten die op een bed van glasscherven of ijzeren spijkers lagen. Op hen steunde een betonnen plaat die collega’s met een hamer probeerden te vermorzelen. Tijdens de finale van de demonstratie lijken twee soldaten een ijzeren staaf te buigen met hun hals.

Videospeler inladen...

"IJzeren vuisten voor vrede"

Volgens Noord-Koreaanse media dient deze demonstratie om vijanden te laten zien dat hun soldaten "ijzeren vuisten hebben om de vrede in het land te beschermen". Op de staatstelevisie zei een presentator: "Deze soldaten, omarmd en opgevoed door onze partij, tonen aan de hele wereld de kracht, moed en het moraal van het Koreaanse Volksleger".

Armoede tiert welig in het land

Ondanks de indrukwekkende legerdemonstratie tiert armoede nog steeds welig in het land. De communistische staat heeft ook een aantal natuurrampen zoals orkanen en overstromingen over zich heen gekregen. Noord-Korea heeft ook een tekort aan buitenlandse deviezen en kreunt onder zware economische sancties. 

Meest gelezen