Eén op de drie Antwerpenaren zou Bart De Wever ook vandaag verkiezen als burgemeester, blijkt uit peiling van Gazet van Antwerpen

Drie jaar na de laatste gemeenteraadsverkiezingen zou één op de drie Antwerpenaren opnieuw voor Bart De Wever (N-VA) kiezen als burgemeester. Dat blijkt uit een peiling van Gazet van Antwerpen. Ook in de gemeenteraad zou er maar weinig veranderen. Alleen Groen zou opvallend minder stemmen halen. 

Gazet van Antwerpen heeft vorige week 1.000 Antwerpenaren laten ondervragen.  Uit hun antwoorden is gebleken dat het huidige gemeentebestuur, een coalitie van N-VA, Vooruit en Open VLD goed stand zou houden. Alle partijen halen ongeveer even veel stemmen als bij de verkiezingen drie jaar geleden. 

Groen gaat achteruit

Ook bij de meeste oppositiepartijen zijn er geen grote verschillen te zien. Alleen Groen zou er wel duidelijk op achteruitgaan. Groen haalde drie jaar geleden ruim 18 procent van de stemmen, nu zou dat nog maar 14 procent zijn. 

De Antwerpse coalitie en burgemeester Bart De Wever zouden dus stevig in het zadel blijven en N-VA en Vooruit zouden volgens deze peiling ook met zijn tweeën voort kunnen. In het algemeen geeft de Antwerpenaar zijn stadsbestuur 6,4 op 10. Wat de coronacrisis betreft, vindt 8 op de 10 Antwerpenaren dat het stadsbestuur die goed heeft aangepakt.

De peiling gebeurde door onderzoekbureau iVOX in opdracht van GVA. Tussen 4 en 7 oktober 2021 werden 1000 Antwerpenaren online bevraagd. De ondervraagden waren representatief op basis van geslacht, leeftijd, diploma en stemgedrag. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02 %.

Meest gelezen