PZ Kanton Borgloon

Politie kanton Borgloon waarschuwt voor modder op de weg nu er volop geoogst wordt

De politie van kanton Borgloon roept automobilisten op om op te letten voor modder op de weg. Nu boeren maïs en bieten oogsten, kan er ook zand en modder op de weg liggen. De wegen worden daardoor spekglad. 

De oogst van maïs en bieten is volop aan de gang, en daardoor kunnen landelijke wegen er modderig en dus glad bij liggen. De politiezone Kanton Borgloon waarschuwt de automobilisten en vraagt hen om hun snelheid aan te passen. Want zo kunnen ongevallen vermeden worden.  "Ruilverkavelingswegen zijn in deze tijd van het jaar vrij rustig, maar op drukkere wegen kan die modder ernstige gevolgen hebben", vertelt korpschef Rohnny Maes.

Landbouwers moeten de weg schoonmaken, binnen een redelijke termijn. "De meeste boeren doen dat ook", gaat Maes verder. "Maar soms moeten we de loonwerker of de landbouwer toch aanmanen. Als de modder dan nog blijft liggen, schakelen we de brandweer in. De kosten worden dan doorgerekend aan de boer. "

Meest gelezen