Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout krijgt hulp van 100-tal kinderen

De komende weken zullen in de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout kinderen uit het zesde leerjaar mee de handen uit de mouwen steken. Bedoeling is om hen te betrekken bij het politiewerk en een positieve ervaring met agenten te geven. Het project kreeg de naam 'Politiekids'.

Een honderdtal leerlingen uit het zesde leerjaar in Geel mag zich de komende weken 'Politiekid' noemen. Ze zullen de politieagenten helpen met het flitsen van snelheidsduivels, het controleren of een woning bewoonbaar is én ze krijgen ook een cursus zelfverdediging. "We willen kinderen duidelijk maken dat we nog veel meer doen dan enkel boeven vangen of parkeerboetes uitschrijven", vertelt Jos Delarbre van de politiezone op Radio 2 Antwerpen. "Ze zullen onder andere ook kennismaken met de taken van de gemeenschapswacht. Dat wil zeggen dat ze mee op ronde mogen in het kader van sluikstorten en milieu.

Vandaag zullen enkele kinderen al de eed afleggen in aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), burgemeester Vera Celis (N-VA) en korpschef Dirk van Aerschot. Daarna worden ze officieel benoemd tot 'Politiekid'. In december mogen de kinderen dan met hun nieuwe job starten.

Meest gelezen