Radio 2

Nu al kerstwinkel open in Korbeek-Lo: "Door corona willen klanten het vroeger gezellig maken"

Een kerstwinkel openen in oktober. Nico Thewys en Dave Maréchal van bloemenwinkel "Stuifmeel en Stamper" zijn er dit weekend voor gegaan. Het pand naast de winkel in Korbeek-Lo stond leeg, en dus besloten ze het tijdelijk te vullen met kerstspullen. "Door corona zijn mensen meer thuis, en willen ze het al wat vroeger gezellig maken". 

Nico en Dave waren vorig jaar ook al wat vroeger begonnen met de kerstspullen uit te stallen, toen nog in de bloemenwinkel. "We merken dat klanten door corona vaker thuis zijn, en het daar dan zo gezellig mogelijk maken. De kerstspullen gingen vlot weg. We hebben intussen het pand hiernaast gekocht. En omdat het voorlopig nog leeg staat, besloten we het nu al te vullen met kerstversiering", klinkt het. "Met succes. Afgelopen vrijdag was de eerste dag en hebben we al vlot spullen verkocht. In het weekend was het weer rustiger omdat het mooi weer was. Dan zijn mensen minder bezig met kerst. En er zijn ook nog veel communiefeesten bezig. Maar tot december blijven we hier open, dus iedereen heeft tijd." (Tekst gaat verder onder foto). 

Radio 2

In de winkel vind je heel wat spullen voor binnen en buiten. "Naast de kerstdecoratie zoals kerstballen, vazen en grote kaarsen voor aan de inkom buiten zijn er ook beeldjes, theelichtjes en kunstkerstbomen. De echte verkopen we later. Voor buiten hebben we ook witte kerstbomen. Die zijn erg mooi voor in de tuin, het lijkt dan alsof het heeft gesneeuwd. Wit is zeker dus een kleur voor kerst. Net als goud, zilver, zwart en rood. De typische kleuren voor kerst blijven terugkomen." En die kerstspullen mogen best ook iets kosten. "Mensen brengen meer tijd thuis door en genieten dus ook meer van de versiering, dan mag het inderdaad iets kosten." 

Kerstavond in de winkel

Nico en Dave zitten dus al volop in kerstsfeer. Toch hebben ze zelf nog geen kerstboom opgezet. "Waarom zouden we? Kijk toch hoe mooi het hier is met al die versiering, kerstbomen en lichtjes. We moeten alleen maar borden bijschuiven en we kunnen hier kerstavond vieren. (lacht)." 

Beluister hieronder de reportage in De Middag van Radio 2 Vlaams-Brabant bij Nico en Dave en hun pop-up kerstwinkel "Stamper en Stuifmeel". 

Meest gelezen