Roeiteam PXL blijft onklopbaar: zesde beker op rij tijdens de Hasseltse Student Regatta

De roeiers van Hogeschool PXL hebben hun tegenstanders al voor de zesde keer het nakijken gegeven tijdens de Hasseltse Student Regatta. Ze kaapten alle drie de bekers weg, en wonnen de achterzitter al voor de zesde keer op rij. “Ons team heeft het voorbije jaar alles voor mij betekend, we verdienen deze overwinning dubbel en dik”, zegt PXL-student Ella Ghysens in vreugdetranen.

Een uitgestelde Hasseltse Studenten Regatta dit jaar: door corona kregen de roeiers geen lente- maar herfstbriesje in de rug. Ook het parcours zag er anders uit. Het sportfestijn ging niet langer door onder en op de Tuikabelbrug, maar aan de Vlaamse Vereniging voor Watersport aan de Simpernelstraat in Kuringen. 

De roeiers van Hogeschool PXL waren genadeloos en kaapten alledrie de bekers weg. “Dat Ward Lemmelijn als kampioen de beker voor de eenzitter ging winnen had iedereen verwacht”, vertelt UCLL- studente Julie Parfondry. “Maar de wedstrijd tussen de achtzitters vindt iedereen eigenlijk het spannendst. In elk team zitten evenveel jongens als meisjes die hier maandenlang voor trainen. Je leeft wekenlang als een topsporter en moet tijdens de Regatta alles geven. Ik heb vorige keer ook in het team gezeten en beleef de spanning van die dag vandaag helemaal opnieuw. Wat het geheim is van de roeiers van de PXL? Ik heb geen idee. Ik ben fier op ons team en weet dat er vanavond stevig gefeest zal worden.”

(Lees verder onder de foto.)

Dit team heeft de voorbije tijd alles voor mij betekend. Het roeien heeft mij door de coronaperiode gesleurd.
Ella Ghysens, roeister PXL

Ella Ghysens van Hogeschool PXL denkt wel te weten wat het geheim is van het roeiteam van haar school. “Ik zit in de B-groep, maar we hebben altijd samen getraind. Wij zijn niet zomaar een roeiteam, maar een hechte vriendengroep. Door weer en wind gingen we door, het hele jaar, tot we geen pap meer konden zeggen. Iedereen zou hier voor elkaar door het vuur gaan. Dit team heeft de voorbije tijd alles voor mij betekend. Het roeien heeft mij door de coronaperiode gesleurd. Ik ben apetrots.”

Meest gelezen