Radio 2

Ruilboekenkasten nu ook in stations van Oostende, Brugge en Torhout

Treinreizigers die een boek willen lezen, kunnen voortaan een gratis boek nemen uit de ruilboekenkasten in de stations van Oostende, Brugge en Torhout. De bedoeling is wel dat ze het boek nadien terugzetten of er een ander boek voor in de plaats zetten.

Boekenruilkasten bestaan al in heel wat Vlaamse gemeentes. Nu start ook de NMBS ermee, in West-Vlaanderen dus in drie stations. Voor elke boekenkast is een peter of meter aangesteld. In Oostende is dat loketbediende Cindy Van Hove.

"Ik wou dit heel graag doen omdat ik zelf een fervente boekenlezer ben. Om de boekenkast op te starten heb ik er 30 van mijn eigen boeken in geplaatst. Mijn man vindt al dat er te veel boeken op onze zolder liggen. Ik lees heel graag, maar geen e-reader, dus ik heb veel papieren boeken. Ik heb er wat thrillers in gestoken, zoals de Twilight-saga en ook wat kookboeken." 

Ik wou dit heel graag doen omdat ik zelf een fervente boekenlezer ben

Cindy Van Hove, boekenmeter station Oostende

Een dag na de plaatsing van de ruilboekenkast in het station van Oostende zijn er al een stuk of 20 boeken weg. "Ik ben blij dat het zo'n succes kent. Het zijn allemaal dikke boeken, dus ze zullen wel zo snel niet terugkomen. Andere boeken in ruil komen brengen, mag natuurlijk ook. En ik doe een warme oproep aan de buurtbewoners om hun uitgelezen boeken te komen brengen.

Cindy zal als meter erop toezien dat het ruilsysteem blijft draaien en er geen vandalenstreken worden uitgehaald. 

Meest gelezen