HERBEKIJK - Hoe kan ik slachtoffers watersnood helpen? En houdt  overheid iets verborgen? Jouw vragen beantwoord

“Pano” liet gisteren de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië opnieuw aan het woord, drie maanden na de ramp. We hoorden niet alleen aangrijpende verhalen over de emotionele strijd die ze nog elke dag voeren, maar ook over de gevechten die ze moeten aangaan met de verzekeringen. Hoe komen de getroffenen de winter door? Had deze ramp voorkomen kunnen worden, en welke rol speelde de stuwdam van Eupen daarin? We legden jouw vragen voor aan de maker van de reportage, Débora Votquenne, in #steljevraag.

We kregen naar aanleiding van onze “Pano”-reportage tientallen hartverwarmende reacties van mensen die de slachtoffers van het noodweer willen helpen. 

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website van het Rode Kruis of op de Facebook-pagina “Hulp voor slachtoffers overstromingen Wallonië vanuit Vlaanderen”, een van de actievere groepen die is opgericht om de getroffen personen te helpen.

Wil je de volledige #steljevraag met  Débora Votquenne herbekijken? Dat kan hieronder:

Herbekijk hier de volledige Pano-reportage "Overstroming onderschat": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen