archieffoto belga

Valse kapitein-commandant bij de luchtmacht veroordeeld tot boete van 3.200 euro

Een man uit Heers is veroordeeld tot een boete van 3.200 euro voor het dragen van een nagemaakt embleem van een kapitein-commandant, dat is een hoge militaire rang bij het leger. Jarenlang liet hij op verschillende airshows in België uitschijnen dat hij kapitein-commandant bij de luchtmacht was. 

De veertiger uit Heers had zichzelf de rang van kapitein-commandant bij de luchtmacht aangemeten. Tussen 2015 en 2019 liep hij op vliegshows in onder meer Hechtel-Eksel en Peer rond met een nagemaakt embleem op zijn vliegoverall en pilotenjack.

De man heeft de feiten bekend. Omdat hij geen gerechtelijk verleden heeft, kreeg hij uitstel voor de helft van de geldboete. De vliegoverall en pilotenjas zijn verbeurd verklaard.

 

Meest gelezen