© The Hollywood Archive - creative.belgaimage.be

Voormalige Superman-acteur: "Dat nieuwe Superman biseksueel is, is helemaal niet moedig of gedurfd"

Dean Cain, de acteur die jarenlang Clark Kent of Superman speelde, is helemaal niet onder de indruk van de nieuwe verhaallijn uit de stripreeks van DC Comics. Gisteren werd bekendgemaakt dat de nieuwe Superman, Clark Kents zoon Jon, zich binnenkort uit als biseksueel. "Ze zeggen dat het een gedurfde nieuwe richting is, maar er zijn al zoveel superhelden uit de kast gekomen."

In de stripreeks “Superman: son of Kal-El” zullen we binnenkort een biseksuele Jon(athan) Kent te zien krijgen, zoon van de oorspronkelijke Superman Clark Kent en journaliste Lois Lane. Die nieuwe verhaallijn maakte stripuitgever DC Comics gisteren strategisch bekend op International Coming Out Day. 

Superman Clark Kent en Lois Lane
© The Hollywood Archive - creative.belgaimage.be

In een interview met het Amerikaanse praatprogramma “Fox & Friends” reageert de acteur die jarenlang in de huid kroop van de oude Superman, Clark Kent, kritisch op het nieuws. “Ze zeggen dat het een gedurfde nieuwe richting is, maar eigenlijk springen ze gewoon op de trein die al langer door de stripwereld raast”, zegt Dean Cain.

“Robin (de rechterhand van Batman, red.) heeft zich juist geuit als biseksueel en wie is daar nog echt van geschrokken? De nieuwe Captain America is homoseksueel en ook mijn dochter in de serie "Supergirl" is lesbisch. Ik denk dus helemaal niet dat het een moedige of gedurfde keuze is. Als ze dit 20 jaar geleden gedaan hadden, was het misschien wél gedurfd of moedig”, verklaart hij zijn reactie.

Als ze dit 20 jaar geleden hadden gedaan, was het misschien wél gedurfd

Beter zou het volgens Cain zijn als de stripreeks zich zou focussen op actuele problemen. “Het zou moedig zijn als Superman bijvoorbeeld zou vechten voor de rechten van homoseksuelen in Iran, waar mensen nog steeds van gebouwen worden gegooid als ze voor hun geaardheid uitkomen. Of als hij zou vechten voor de rechten van vrouwen om les te volgen en te werken onder de taliban, dat zou moedig zijn. Er zijn vandaag nog genoeg dingen om tegen te vechten, het zou geweldig zijn als ze die problemen zouden aanpakken.”

Ook in de televisiereeks biseksueel?

In de televisieserie “Superman & Lois” wordt de nieuwe Superman, Jon Kent, gespeeld door Jordan Elsass, maar het is niet zeker of het personage ook daar biseksueel zal zijn. “De televisieserie is een andere wereld met een andere versie van Jon Kent”, vertelt Elsass.

“Er zijn nog andere verschillen tussen de televisieserie en de stripreeks. In de serie heeft Jon Kent bijvoorbeeld ook nog geen krachten. Er is dus nog veel te ontdekken, maar ik weet niet of zijn geaardheid er één van zal zijn. In dit universum wordt hij, voorlopig toch nog, gezien als heteroseksueel.”

Meest gelezen