Grensovergang tussen VS en Canada, aan Ambassador Bridge in Detroit
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Verenigde Staten openen grenzen met Canada en Mexico voor gevaccineerden

De Verenigde Staten openen vanaf begin november hun grenzen met Canada en Mexico voor volledig gevaccineerde reizigers. Dat hebben verschillende leden van het Congres gemeld. Hiermee komt er een einde aan de reisbeperkingen die al sinds de uitbraak van de coronapandemie in maart 2020 van kracht zijn.

"We zullen reizigers uit Mexico en Canada, die volledig gevaccineerd zijn tegen COVID-19, toestaan ​​de Verenigde Staten binnen te komen voor niet-essentiële doeleinden, zoals om vrienden en familie te bezoeken of voor toerisme", dat zei de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas in een verklaring over de nieuwe maatregelen.

De regels zullen betrekking hebben op landgrenzen en overtochten met veerboten. Een exacte datum voor de opheffing van de reisbeperkingen vanuit Canada en Mexico is niet bekend.

Meer reizigers toegelaten vanaf november

Niet-Amerikaanse reizigers, die over land of per veerboot de Verenigde Staten binnenkomen, moeten gevaccineerd zijn. Maar ze hoeven alleen een bewijs van vaccinatie te tonen als ze daartoe worden verzocht door douanemedewerkers. Een recent negatief testresultaat is niet vereist.

Voor reizigers via de lucht geldt daarentegen dat ze een vaccinatiebewijs en een recent negatief testresultaat moeten voorleggen voordat ze in het vliegtuig mogen stappen.

Eind september maakte het Witte Huis al bekend dat volledig gevaccineerde reizigers uit 33 landen vanaf begin november welkom zijn in de Verenigde Staten. Daartoe behoren onder meer China, India, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en de landen uit de Europese Unie. Ook voor deze mededeling is nog geen exacte datum bekend. 

Meest gelezen