AFP or licensors

Meer dan 40 doden bij brand in wolkenkrabber Taiwan

Bij een brand in een wolkenkrabber in Taiwan zijn minstens 46 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook meer dan 50 gewonden, melden verschillende Taiwanese media. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen, omdat veel bewoners ingesloten zaten op de bovenste verdiepingen. De brand brak uit in de vroege ochtend en werd na 4 uur geblust.

In de zuidelijke havenstad Kaohsiung brak in de vroege ochtend een brand uit in een wooncomplex. De brandweer rukte massaal uit, tientallen brandweerwagens en 145 brandweerlieden waren ter plekke. Minstens 46 mensen zijn overleden en meer dan 50 anderen geraakten gewond. Het is de zwaarste brand in Taiwan in ruim 25 jaar. 

Het gebouw telt 13 verdiepingen en is 40 jaar oud. Op de bovenste verdiepingen bevinden zich ongeveer 120 woningen, de onderste verdiepingen bestaan vooral uit winkels, restaurants, karaokebars en bioscopen. De meeste zaken stonden al lange tijd leeg, wat het complex de bijnaam "spookhuis" bezorgde.

AFP or licensors

ontploffing

Reddingsacties duurden erg lang, de hulpdiensten konden door brokstukken moeilijk naar binnen. Bovendien zaten veel slachtoffers vast op de bovenste verdiepingen. Intussen hebben de reddingswerkers alle appartementen doorzocht, er zijn geen nieuwe slachtoffers gevonden. 

Het vuur ontstond rond drie uur 's ochtends, buurtbewoners hoorden een luide knal op een laaggelegen verdieping. Wat precies de oorzaak is van de ramp blijft onduidelijk. 

Plaatselijke media zeggen dat er zo'n honderd mensen in het gebouw woonden, vaak armen, ouderen en mensen met een handicap. Naar verluidt waren er ook weinig brandblusapparaten, mogelijk omdat de bewoners zich die niet konden veroorloven. 

De brand brak uit in een gebouw in Kaohsiung

Meest gelezen