Adil El Arbi en Bilall Fallah verklappen op Film Fest Gent: "Zo zal onze Batgirl eruitzien"

Sterrenparade op Film Fest Gent vanavond: Adil El Arbi en Bilal Fallah stellen er in avant-première "Grond" voor, een tv-serie die eind oktober op Play4 te zien zal zijn en later ook op Netflix. Maar het gesprek met hen ging ook over de projecten waar ze momenteel mee bezig zijn, zo konden ze in primeur aan VRT NWS vertellen hoe hun Batgirl er zal uitzien. 

Grotere sterren fonkelen er dit jaar niet aan het Gentse firmament. Adil El Arbi en Bilall Fallah maakten vorig jaar met "Bad Boys for life" de succesrijkste Hollywoodfilm van 2020. Met een opbrengst van een dikke 426 miljoen dollar, zo'n 348 miljoen euro, deed niemand beter dan het Belgische duo. En intussen hebben ze alweer een heleboel projecten op stapel staan.

Zo zal de Batgirl van Adil El Arbi en Bilall Fallah eruitzien

Op dit moment bereiden de Belgische regisseurs de opnames voor van "Batgirl", de film die ze voor Warner Bros. gaan maken. Het is van "Batman & Robin" (1997) geleden dat Batgirl nog eens op het witte doek te zien was.

Overmorgen lichten ze hun plannen toe op de tweede editie van DC Fandome, een virtuele ontmoetingsplaats voor de DC Comics-fans van over de hele wereld. Maar voor de Belgische fans hadden de twee toch al een primeur in petto, over de outfit van hun Batgirl.

Videospeler inladen...

De hoofdrol, Barbara Gordon (Batgirl), gaven Adil en Bilal aan Leslie Grace (foto), bekend van de musical "In the heights". In de eerste plaats omdat zij de beste actrice is voor de rol, maar dat ze van Dominicaanse afkomst is vinden ze een bijzonder fijne bijkomstigheid. 

Invision

Wie wordt Batman?

Wie er in de huid van Batman zal kruipen, blijft voorlopig een mysterie. Het regisseursduo bijt op z'n lip om vooral niks prijs te geven, maar wie goed tussen de regels kan lezen kan misschien toch iets opmaken uit hun antwoord? 

Videospeler inladen...

Intussen hebben Adil El Arbi en Bilall Fallah ook een klus geklaard voor de concurrenten van dat andere comic books-universum, Marvel. Ze regisseerden voor Disney+ twee episodes van de serie "Ms Marvel", meer bepaald de eerste en de laatste aflevering. De release is al enkele keren uitgesteld, en een preciese datum kunnen ze nog niet geven. Maar ze bevestigen dat het alleszins wachten wordt tot 2022. 

Ook hier gaat de hoofdrol niet toevallig naar een gekleurde actrice. Iman Vellani wordt zelfs de allereerste islamitische superheldin uit het Marvel Cinematic Universe. Een mijlpaal, vinden de Belgische regisseurs. Meer nog, het was dé reden om deze job te aanvaarden. Ze wilden hiermee echt filmgeschiedenis schrijven.

Videospeler inladen...

Intussen blijft het succesrijke duo ook aan het werk in eigen land. Af en toe kan Hollywood op zijn kop gaan staan. De films die ze hier kunnen maken liggen hen te nauw aan het hart. Eind oktober is op Play4 "Grond" te zien, over een jonge moslim en zijn vriend die op het geniale idee komen om heilige grond uit Marokko te importeren, zodat moslims in België begraven kunnen worden. 

Bekijk hier de aankomst van de cast van "Grond" op de rode loper in Gent vanavond:

Videospeler inladen...

En de twee legden ook de laatste hand aan "Rebel", hun meest persoonlijke film tot nu toe, zeggen ze zelf. Ze hebben er zeven jaar aan gewerkt, en waarschuwen dat het een donkere film zal zijn. Amir El Arbi, het broertje van Adil El Arbi, speelt de hoofrol. 

Wat nu? Wachten op telefoon van 1 man

En wat volgt er nu? Wanneer beginnen ze aan de opnames van "Bad Boys 4"? Dat hangt af van het telefoontje van slechts 1 man, Will Smith.

Videospeler inladen...

Meest gelezen