Pixabay

Belgische Boogjagers Federatie: "Man die met pijl en boog vijf mensen  doodde, moet een professional zijn"

"De Deense man die gisteren vijf mensen doodschoot in het Noorse stadje Kongsberg is een getraind persoon", dat vermoedt Luc Krols, voorzitter van de Belgian Bowhunting Federation (BBF). "Een stilstaand doel is al moeilijk om te raken, hier gaat het over mensen die rondlopen, daarvoor moet je echt wel een geoefend schutter zijn", zegt Krols op Radio2 Vlaams-Brabant. 

Vier vrouwen en één man, allen tussen 50 en 70 jaar oud,  zijn de vijf dodelijke slachtoffers van het incident gisterenavond in het Noorse Kongsberg. Ook raakten twee mensen gewond, zij liggen in het ziekenhuis. Allen werden geraakt door een pijl die met een boog afgeschoten werd door een Deense man van 37 jaar oud. Volgens Luc Krols, voorzitter van de Belgian Bowhunting Federatie, is die man een getraind schutter.  "Deze persoon is volgens mij goed voorbereid en goed getraind", zegt Krols. "Wie voor een allereerste keer een boog vastneemt, gaat niet raak schieten. Deze dader moet dan ook veel geoefend hebben." 

De dader wist goed genoeg waar hij iemand dodelijk kon raken

Luc Krols, voorzitter Belgian Bowhunting Federation

Het feit dat de man ook schoot op mensen die aan het rondlopen waren, bevestigt volgens Krols de piste van een getraind boogschieter. "Een stilstaand doel is al heel moeilijk om te raken, dus bewegende doelen zijn nog veel moeilijker. Het moet iemand zijn die dit al geoefend heeft. De man wist duidelijk ook goed genoeg waar hij iemand dodelijk kon raken. En daarvoor moet je ook voldoende kracht hebben om iemand met een pijl te doden, dat is niet evident." 

Meest gelezen