Burundi ontvangt eerste coronavaccins als een van de laatste landen ter wereld

In de Burundese stad Bujumbura is een eerste lading met coronavaccins aangekomen: 500.000 dosissen van het Chinese vaccin Sinopharm. Samen met Eritrea en Noord-Korea is Burundi een van de laatste landen ter wereld waar de vaccinatiecampagne nog moet beginnen.

Terwijl de vaccinatiecampagne hier bijna is afgerond, moet die in het Centraal-Afrikaanse land Burundi nog beginnen. Vandaag is een eerste lading met 500.000 dosissen van het Chinese vaccin Sinopharm aangekomen in Bujumbura, de grootste stad van het land. "Als alles verloopt zoals gepland start de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 volgende week, zegt de Burundese minister van Volksgezondheid.

De strijd tegen het coronavirus heeft in Burundi flink wat vertraging opgelopen, mede doordat de vorige president Pierre Nkurunziza het bestaan van de pandemie ontkende. Ironisch genoeg is Nkurunziza vorig jaar overleden aan COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus.

Zijn opvolger Evariste Ndayishimiye heeft het coronavirus "de grootste vijand van het volk" genoemd.

Volgens officiële cijfers van de Burundese overheid zijn in het land tot nu toe 19.334 besmettingen en 14 coronadoden geteld. Aangenomen wordt dat die cijfers in realiteit veel hoger liggen. 

Meest gelezen