Radio 2

Politie ontmantelt cannabisplantage in voormalig bankkantoor in Zellik

In Zellik, bij Asse, heeft de politie woensdagnamiddag een cannabisplantage ontmanteld. Die was ingericht in een voormalig bankkantoor aan de Brusselsesteenweg. De inval maakte deel uit van een grote actie tegen een netwerk van cannabisplantages in heel België.

Opschudding gisteren in Zellik, waar leden van de federale gerechtelijke politie en van de lokale politie plots een voormalig bankkantoor van Belfius bestormden. De glazen deur werd ingebeukt en gewapende agenten drongen het gebouw binnen. Even later kwamen ze volgens getuigen naar buiten met twee geboeide mannen. In het gebouw was een cannabisplantage ondergebracht, zo bleek achteraf.

Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt dat er een actie was, met de bedoeling een bende van cannabistelers op te rollen. Woordvoerder Gilles Blondeau: "In het kader van het onderzoek naar een bende van Albanese criminelen, hebben we acht huiszoekingen uitgevoerd in Asse, Charleroi en Namen." 

(Lees verder onder de foto)

parket Halle-Vilvoorde

"Bij de huiszoekingen zijn drie actieve plantages ontdekt, met in totaal ongeveer 3000 planten. Er zijn acht mensen opgepakt; zes van hen bevonden zicht op de plantages", gaat Blondeau verder.  "Tevens werd een grote hoeveelheid cannabis aangetroffen die lag te drogen, wat duidt op reeds eerdere oogsten. Daarnaast werden er op twee plaatsen ook restanten van een ontmantelde plantage teruggevonden. Op verschillende plaatsen werd er bovendien materiaal aangetroffen voor het opzetten van bijkomende cannabisplantages. Er werden tijdens de actie ook vijf voertuigen in beslag genomen", licht de parketwoordvoerder nog toe. 

De acht opgepakte verdachten (vijf Albanezen, twee Belgen en een Roemeen tussen de 24 en 58 jaar oud) zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Brussel. Hij zal beslissen over hun verdere aanhouding. 

Meest gelezen