Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

David Guetta is opnieuw beste dj ter wereld, Dimitri Vegas en Like Mike vijfde

De Franse dj David Guetta is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste dj ter wereld. Hij staat op een in de top 100 van het Britse magazine DJ Mag. De Belgische dj's Dimitri Vegas en Like Mike staan op de vijfde plaats.

Elk jaar stelt het Britse magazine DJ MAG een top 100 van beste dj's samen. Het is meer een populariteitspoll: mensen kunnen zelf stemmen voor hun favoriete dj's. Het is de grootste muziekpoll wereldwijd, elk jaar nemen brengen meer dan 1 miljoen mensen hun stem uit. Dit jaar waren er 1,3 miljoen stemmers. Niet geheel onlogisch dus dat er in dj-kringen reikhalzend uitgekeken wordt naar de bekendmaking van de winnaar.

Dit jaar gaat de Fransman David Guetta (53) dus met de eretitel lopen. Het is al het tweede jaar op rij dat hij wint, en ook in 2011 kaapte hij de eerste plaats weg. Guetta treedt zo toe tot het selectie clubje Nederlanders dat al drie keer de wedstrijd won: Martin Garrix, Tiësto en Armin van Buuren.

David Guetta bracht zijn eerste album "Just a little more love" uit in 2002, met hits als "Just a little more love" en "Love don't let me go". Sindsdien groeide hij uit tot een van de bekendste dj's en producers ter wereld. Hij werkte samen met artiesten als Kelly Rowland ("When love takes over"), Sia ("Titanium"), The Black Eyed Peas ("I gotta feeling") en Akon ("Sexy bitch").

De Franse dj is in de wolken met zijn derde overwinning. "Fantastisch, ik ben zo blij", reageert hij op Twitter. "Twee keer op rij winnen is behoorlijk geschift. Ik doe dit al zo lang. Ik hoop dat na al die jaren op nummer 1 staan een inspiratie is voor kinderen die net als ik op hun slaapkamer dj speelden."

Dimitri Vegas & Like Mike

De top drie wordt aangevuld met Martin Garrix en Armin van Buuren. Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike staat op de vijfde plaats. De broers uit Willebroek vertoeven al jaren in de hoogste regionen van dj-land. Vorig jaar waren ze tweede, in 2015 stonden ze op de eerste plaats.

We vinden nog andere Belgische dj's terug in de top 100 van DJ MAG, zoals Charlotte De Witte (23), Lost Frequencies (25), Amelie Lens (44) en MATTN (Anouk Maton, de vrouw van Dimitri Vegas, red) (67).

Beluister hier David Guetta's meest recente hit, "Love tonight":

Meest gelezen