foto: Radio 2

Hoe duurzaam zijn Beringse bedrijven? Minister Demir zoekt het samen met Limburgse scholieren uit

Leerlingen van Campus MAX in Tessenderlo bezochten vandaag samen met Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) chemiebedrijf Borealis en recyclagebedrijf Out of Use in Beringen om meer te weten te komen over hoe zij duurzaamheid aanpakken. Ze namen samen een hybridebus van De Lijn en spraken daar over de toekomst van het klimaatbeleid. 

"Veel bedrijven geven weinig aandacht aan de aarde die opwarmt, dus het is heel interessant om te zien dat deze twee bedrijven wel aantonen dat duurzaamheid deel van je bedrijf kan worden", vertelt Seppe Reusen, leerling industriële wetenschappen.  Samen met andere studenten uit het 6e middelbaar elektromechanica en industriële wetenschappen maakte hij vandaag een uitstap naar chemiebedrijf Borealis en recyclagebedrijf Out of Use. De Beringse bedrijven willen tonen dat je niet achteruit gaat door te kiezen voor een duurzame aanpak. 

Samen op de bus met een minister

Het bezoek kaderde in een groter project van Vlaamse ondernemers die met een roadschow doorheen de vijf Vlaamse provincies ministers en jongeren wilden tonen welke positieve impact bedrijven kunnen hebben op de klimaatuitdagingen. Vlaamse minister Zuhal Demir (N-VA) stapte samen met leerlingen op een hybridebus van De Lijn om de technieken van de toekomst te bekijken.  "Heel interessant om met de jongeren de bus te nemen", vertelt Demir. "We maken zo de kloof tussen bedrijf en school wat kleiner, maar tonen de studenten ook dat zij met hun innovatietechnieken de uitdagingen van de toekomst kunnen aangaan. Wij hebben die jongeren echt nodig, het klimaat ook."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Demir maakte tijdens de busrit ook tijd om in gesprek te gaan met de studenten. "Ik merk dat het klimaat echt leeft bij de jongeren. Ze zijn het beu dat beleidsmakers doelen stellen, maar die dan niet realiseren. Wij focussen nu sterk op het renoveren van woningen, maar het klimaat in het algemeen is een gegeven dat hoog op de agenda moet blijven staan", sluit de minister af. 

Meest gelezen