Radio 2

Honderden Ieperlingen kregen geen gratis bonnenboekje

Honderden Ieperlingen hebben aan het stadsbestuur laten weten dat ze geen bonnenboekje hebben gekregen. Dat is een boekje vol met kortingsbonnen dat de stad aan haar inwoners heeft laten bezorgen. Een extern bedrijf moest die bonnenboekjes in de brievenbussen stoppen maar daar is een en ander fout gelopen.

Om de lokale economie te promoten en lokale aankopen te ondersteunen, lanceerde de stad dit jaar een eerste editie van het ‘Iepers Bonnenboekje’. Eind augustus, begin september vielen de eerste bonnenboekjes zoals afgesproken in de Ieperse brievenbussen, maar daar liep het verkeerd. Sommige inwoners ontvingen hun boekje, de buren dan weer niet, bepaalde straten werden zelfs niet bedeeld.

Geleidelijk aan werd duidelijk dat de firma die was aangesteld om de bonnenboekjes te verdelen, de opdracht niet had uitgevoerd zoals het hoort. De adressen van inwoners die hadden gemeld hun exemplaar niet te hebben ontvangen, werden aan de firma bezorgd. Maar ook die lijst werd niet goed afgehandeld. Na enkele dagen lieten ze weten door de voorraad boekjes te zitten.

lees voort onder foto

Radio 2

Het bedrijf werd dan ook in gebreke gesteld en de juridische dienst van de stad onderzoekt welke verdere acties nog ondernomen kunnen worden. Schepen van Lokale Economie Diego Desmadryl (Open Ieper): "Het stadsbestuur excuseert zich voor deze gang van zaken, hoewel we hier uiteindelijk zelf weinig aan kunnen doen. Ik vraag mij ook af waar al die verdwenen bonnenboekjes gebleven zijn. De firma zelf zegt dat ze er geen meer heeft."

Voor de 2de editie van het Iepers Bonnenboekje zijn alvast de nodige voorzorgen genomen. Het bonnenboekje zal samen met stadsmagazine 'Iedereen Ieper' verdeeld worden.

Meest gelezen