Nieuwbouw in de Mahatma Ghandistraat in Mechelen Zuid © Woonpunt Mechelen

Fatima Mernissi of Pater Damiaan, bewoners Gandhiwijk in Mechelen kunnen stemmen op favoriete straatnamen

Voor de vernieuwde Mahatma Gandhiwijk in Mechelen moeten er een dertigtal nieuwe straatnamen gevonden worden. Stad Mechelen had al een eerste lijst van mogelijke straatnamen klaar, die vorig jaar werd aangevuld door de bewoners tot een lijst van zo'n 70 voorstellen. Vanaf vandaag mogen de bewoners van de wijk stemmen.

De Mahatma Gandhiwijk in Mechelen wordt momenteel helemaal vernieuwd. Daarbij horen ook nieuwe straatnamen, en de bewoners mogen vanaf vandaag de namen voor die straten zelf kiezen. Er liggen nu 71 namen op tafel voor een 30-tal nieuwe straten of paden. 

Bewoners krijgen een flyer en er staan campagneborden, net zoals bij echte verkiezingen

Patrick Princen, schepen van Participatie en Openbare werken (Groen Mechelen)

De bewoners kregen allemaal een flyer in de bus met meer informatie én een stemformulier. In de wijk zijn ook vier grote campagneborden geplaatst. "Na een uitgebreide informatiecampagne, is het laatste woord nu eindelijk aan de bewoners zelf. Net zoals bij echte verkiezingen”, legt schepen van Participatie en Openbare werken Patrick Princen (Groen Mechelen) uit.

Eén thema voor hele wijk

Alle nieuwe straatnamen passen in hetzelfde thema: mensenrechten, vrijheid, sociale gelijkheid, rechtvaardigheid. En er zal ook veel aandacht gaan naar vrouwelijke straatnamen. "We zetten eigenlijk de traditie van de Magatma Ghandiwijk verder, met Ghandi als een voorvechter van mensenrechten, en we hopen dat thema terug te zien in de namen. Maar ook namen van lokale helden, bewoners die vanalles gedaan hebben voor de buurt of die heel geliefd waren in de buurt, kunnen voor een straat gebruikt worden", aldus schepen Princen.

De bewoners kunnen stemmen tot 5 november in dienstencentrum Den Abeel. In de welkomstruimte worden alle namen kort voorgesteld in een expo. Bewoners kunnen stemmen op maximum tien namen. De straatnamen met de meeste stemmen worden verkozen tot nieuwe straatnamen voor de wijk. Bewoners kunnen ook stemmen via mechelen.be/gandhi.

Meest gelezen