KAA Gent Ladies spelen binnenkort voor de eerste keer in de Ghelamco Arena: "Als ploeg kijken we daar enorm naar uit"

Op 6 november spelen de KAA Gent Ladies voor het eerst in de Ghelamco Arena. Normaal spelen ze in het oefencomplex in Oostakker, maar voor de match tegen de dames van Club Brugge YLA verhuizen ze naar het stadion."Thuis in onze eigen arena gaan we nog meer zin hebben om te spelen én te winnen", geeft speelster Alixe Bosteels mee. 

Binnenkort kan de eerste damesploeg van AA Gent voetballen in de Ghelamco Arena. Door een coronauitbraak bij de mannenploeg kon de match vorig jaar niet plaatsvinden, maar nu dus wel. "Er zal een andere sfeer hangen, met meer ambiance en hopelijk meer supporters", zegt middenveldster Alixe Bosteels.

Zo'n omgeving doet iets met een topsporter

Alixe Bosteels, speelster KAA Gent Ladies

Boost voor het vrouwenvoetbal

Het is een algemene evolutie in het vrouwenvoetbal dat er meer en meer matchen op het veld van de eerste mannenploeg worden gespeeld. "Zo wordt er meer aandacht gevestigd op de damesploeg. Dat is goed voor het moreel van de ploeg, maar ook voor ons als individu, legt Bosteels uit. "Ik hoop dat AA Gent dat meer zal organiseren, als het lukt met de planning van de mannenploeg." 

Tickets voor de match tegen Club Brugge YLA kan je hier bestellen.

kasto80

Meest gelezen