Al 8 mensen willen nieuwe Last Post-ceremonial assistent worden 

De organisatie van de Last Post is sinds vorige week op zoek naar een Ceremonial Assistant en daar komt veel reactie op. Al 8 kandidaten boden zich aan op om vrijwillige basis de Last Post-ceremonie in goede banen te leiden.

Het is voor het eerst in negentig jaar dat de organisatoren van de Last Post op zoek zijn naar versterking. De Ieperlingen zijn op zoek naar een Ceremonial Assistant. "Dat is een vrijwillige functie waarbij je de ceremonie onder de Menenpoort mee in goede banen leidt", legt voorzitter Benoit Mottrie uit.

Al 8 kandidaten

Op enkele dagen tijd stelden zich al 8 personen kandidaat. "En dat is opmerkelijk want die persoon geeft toch veel vrije tijd voor ons op", vult Mottrie aan. "Het is alleszins een bewijs dat de Last Post nog leeft bij de mensen en dat die ook nog bereid blijven om iets voor het goede doel te doen." 

De Last Post benadrukt dat het bij 1 aanwerving blijft. De anderen komen terecht op een wachtlijst.

Radio 2

Meest gelezen