Radio 2

Na 35 jaar voorzitter bij volleybalclub Maaseik: Mathi Raedschelders geeft de fakkel door

Volleybalclub Maaseik heeft gisteren officieel en feestelijk afscheid genomen van Mathi Raedschelders als voorzitter. Met anderhalf jaar uitstel door corona, maar daarom niet minder gemeend. "Die 35 jaar zijn voorbij gevlogen, want ik heb alleen maar gedaan wat ik graag deed", vertelt Raedschelders tevreden. 

Mathi Raedschelders stond 35 jaar lang tevreden aan het hoofd van volleybalclub Maaseik en geeft de fakkel nu feestelijk door. Officieel nam nieuwe voorzitter Raymond Cretskens zijn plaats een jaar geleden al in, maar door corona kon dat nu pas feestelijk gevierd worden. "Ik wilde een groot feest. Niet alleen voor mijn afscheid, maar vooral voor een nieuw begin en het 60-jarige bestaan van de club."

Het verhaal van Raeschelders bij volleybalclub Maaseik is wel nog niet afgelopen. "Ik blijf in de raad van bestuur zitten. Het voelt daarom niet alsof ik een deel van mijn leven afsluit. Ik ga hier blijven komen kijken, blijven feesten, maar gewoon niet vanop de eerste rij." Hij geeft met een gerust hart de club door aan een nieuwe voorzitter. "Verjonging is altijd goed. De mensen die de club doen leven moeten het voor het zeggen hebben", vindt Raeschelders. "Dit is voor mij geen emotioneel afscheid, want ik zie dat mijn kindje hier in goede handen is."

(Lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

35 jaar aan herinneringen

Het mooiste moment in 35 jaar, het lijkt een onmogelijke keuze, maar toch moet Raeschelders er niet lang over nadenken. "In 1997 toen we met NOLIKO Maaseik de Europese finale speelden van wat vandaag de Champions League is. Dat is toch fantastisch, heel Europa praatte toen over NOLIKO Maaseik", vertelt Raeschelders trots. 

Zijn grote kwaliteit was mensen op het juiste moment op de juiste plaats zetten, maar hij deed dat op een heel menselijke manier. Dat siert hem.

Vital Heynen, ex-trainer volleybalclub Maaseik

"Die 35 jaar, dat is geen kwestie van trots, het is gewoon goed gelopen", vertelt de voormalige voorzitter. Hij is iedereen vooral heel dankbaar voor de hulp en gezelligheid al die jaren. Die gezelligheid overheerste altijd, vertelt ook ex-trainer Vital Heynen. "Zijn grote kwaliteit was mensen op het juiste moment op de juiste plaats zetten, maar hij deed dat op een heel menselijke manier. Dat siert hem. Overal was lekker eten bij en een goede babbel, dat typeert hem echt." 

Na 35 jaar een nieuwe wind

"Zeggen dat Mathi Raedschelders een groot figuur is voor volleybal is het nog te licht uitdrukken," zegt ex-trainer Heynen. Nieuwe voorzitter Raymond Cretskens kan dit alleen maar bevestigen. "Het zijn grote schoenen om op te vullen, we gaan dat hier ook nooit kunnen evenaren. Waar ik me vooral op wil focussen is om voort te zetten wat hij zo mooi heeft uitgebouwd." Na een jaar voorzitter zijn, weet hij wel al wat belangrijk is voor zijn club. "Ik ga volop voor de club en het sportieve, maar ook vooral voor dat gezellig samenzijn, want daar draait het uiteindelijk om." 

Meest gelezen