Radio 2

Ook Wemmel wil met Covid Safe Ticket werken voor bepaalde evenementen: "Geval per geval bekijken"

Ook Wemmel, een van de Vlaamse randgemeenten rond Brussel, wil in bepaalde gevallen werken met het Covid Safe Ticket. Daarover is een besluit van de burgemeester in de maak. Vooral de lage vaccinatiegraad bij jongeren heeft mee tot de maatregel geleid. 

Met zo'n coronapas kan je bewijzen dat je volledig gevaccineerd bent, recent negatief hebt getest op het coronavirus of dat je herstelt van een recente besmetting. "De situatie rond de lage vaccinatiegraad bij jongeren is nog altijd verontrustend", zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (LB Wemmel). "Het Covid Safe Ticket is voor ons dan ook een bijkomend middel om over de gezondheid van onze inwoners te waken. We zijn volop bezig met het opstellen van het burgemeestersbesluit daarover", geeft Vansteenkiste aan.

Niet overal invoeren

"We gaan hier geen algemene maatregel van maken. Het Covid Safe Ticket zal bijvoorbeeld wel gevraagd worden bij evenementen die we als gemeente zelf organiseren. Daarnaast maken we afspraken met organisatoren van evenementen waarop veel volk afkomt. We bekijken geval per geval of de coronapas nodig is. Voor een indoor wedstrijd van het zaalvoetbal zal het ticket bijvoorbeeld nodig zijn. Of voor bijeenkomsten van jongeren. Ook voor grote bijeenkomsten van 300 mensen of meer binnen of 400 mensen of meer buiten zullen we in overleg met de organisatoren het Covid Safe Ticket verplichten", verduidelijkt Vansteenkiste.

In Vlaanderen is beslist om het gebruik van de coronapas niet uit te breiden. Toch wil de stad Vilvoorde - net als Wemmel - in verschillende omstandigheden een coronapas verplicht maken. Vanaf 15 oktober zal een Covid Safe Ticket verplicht zijn in het volledige Brusselse Gewest voor massa-evenementen, in discotheken, in de horeca, sportclubs, cultuurhuizen en zorginstellingen. Het gewest voert de pas in omdat de vaccinatiegraad nog steeds lager ligt dan in bijvoorbeeld Vlaanderen.

Meest gelezen