Opnieuw staking bij het personeel van Lidl: "We blijven actie voeren tot er een akkoord is"

Vandaag wordt er opnieuw gestaakt door een deel van het personeel van warenhuis Lidl in Limburg. Er zullen 2 stakersposten opgesteld worden, namelijk aan de Lidl winkels in Zonhoven en Genk. Ook 4 andere winkels blijven zeker dicht vandaag omdat de werkdruk te hoog is voor het personeel.

In Limburg zullen zeker 6 winkels dicht blijven, namelijk in Zonhoven, Genk, Lanaken, Koersel,  Leopoldsburg en Maasmechelen. "Er kunnen nog winkels bij komen en in bepaalde winkels zal ook hinder zijn", zegt Mary-Anne Smeets van BBTK Limburg. "Want de onvrede bij het personeel over de hoge werkdruk is groot. We zijn van plan om door te gaan met onze acties totdat er een akkoord bereikt wordt."

Het recht op staken is belangrijk en dat laten we zeker niet in het gedrang komen

Gisterenavond werd er nog een deurwaarder gestuurd naar de stakerspost aan het distributiecentrum in Genk. De vakbonden hebben dan vrijwillig de stakerspost opgeheven. "Het is voor ons niet de bedoeling om terecht te komen in een juridische mallemolen, maar het recht op staken is wel heel belangrijk en dat laten we zeker niet in het gedrang komen", gaat Smeets verder. "Dus wij gaan zeker nog actie ondernemen."

Meest gelezen