BELGA/WAEM

Opritten in Merksem op Antwerpse ring richting Nederland voor 10 jaar dicht vanaf maandag

Vanaf maandag 18 oktober gaan de twee opritten van de Antwerpse ring in Merksem, richting Nederland, voor 10 jaar dicht. Dat is nodig voor de Oosterweelwerken. Het verkeer dat richting Nederland moet, zal omgeleid worden naar het op- en afrittencomplex in Ekeren. Dat betekent dus extra verkeer door Merksem. "Het worden spannende tijden", zegt districtsschepen Jari Frensch (N-VA).

Wie richting Nederland wil vanuit Merksem, kan er vanaf volgende week de Antwerpse ring niet meer op. De twee opritten op de Groenendaallaan gaan dicht en dat zal maar liefst 10 jaar duren. In die periode moet het viaduct van Merksem afgebroken worden en vervangen worden door een deels overkapte sleuf.

"Het worden spannende tijden", zegt districtsschepen Jari Frensch (N-VA), "maar er zijn toch goede keuzes gemaakt als je kijkt naar de omleiding die voorligt. Het verkeer van de Groenendaallaan zal via de Noorderlaan doorgestuurd worden naar het op- en afrittencomplex in Ekeren. Maar het is toch belangrijk - en positief - dat de Groenendaallaan zelf wel openblijft en dat de op- en afritten naar en van het zuiden openblijven."

Sluipverkeer

Vlakbij het op- en afrittencomplex in Merksem ligt onder meer de Kinepolisbioscoop. Wordt er niet gevreesd voor veel sluipverkeer? "Het is onvermijdelijk dat sommige automobilisten omwegen gaan zoeken. We gaan dat uiteraard in de gaten houden. We hebben dan ook gevraagd aan Lantis (dat de Oosterweelwerken realiseert, red.) om de omleiding zo duidelijk mogelijk aan te geven, zodat mensen weten dat ze die ook best volgen."

Meest gelezen