Global Estate Group

Oude koekjesfabriek in Ichtegem wordt nieuw bedrijventerrein

In het centrum van Ichtegem komt er een nieuw industriepark voor kleine bedrijven. Houtland-West zal het heten. De sloop van de gebouwen van Dupon Biscuits is net gestart. De koekjesfabriek verhuist naar een nieuwe vestiging in Torhout. 

Een deel van de oude koekjesfabriek wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw bedrijventerrein voor 31 kmo's. "Daar is een heel grote nood aan”, zegt Kathleen Dewulf van projectontwikkelaar Global Estate Group. “We merken dat veel kmo’s al jaren tevergeefs op zoek zijn naar een stek om uit te breiden. Het weinige dat op de markt komt, is te duur of te groot of er bestaat een ellenlange wachtlijst voor.”

Opslagplaatsen

Ze zijn dan ook niet verbaasd dat de helft al is verkocht. “En we zijn nog maar net gestart. De ruimtes zijn perfect geschikt als kleine loods of atelier. Verschillende kleine bouw- en sanitairbedrijven komen zich hier vestigen. Ook een dakwerker en een verkoper van biljarttafels zullen hier hun opslagplaats hebben. Er komen dus geen grote kantoren”, zegt Dewulf.   

De 2 productiehallen van de oude koekjesfabriek blijven behouden en zijn te koop of te huur. De projectonwikkelaar heeft al ervaring met het ontwikkelen van bedrijventerreinen in Bredene, Roeselare, Veldegem, Waardamme en Wielsbeke. Ze zijn ervan overtuigd dat de buurtbewoners er geen hinder van zullen ondervinden. 

Meest gelezen