Politie valt op 4 plaatsen binnen bij actie tegen mensenhandel en exploitatie prostitutie

De politie van Lanaken-Maasmechelen is gisteren op vier verschillende plaatsen binnengevallen waar vermoedelijk prostituees aan het werk waren. De agenten waren samen met het Limburgse parket op zoek naar mogelijke slachtoffers van mensenhandel. De aangetroffen sekswerkers hebben de nodige bijstand en uitleg gekregen over mogelijke hulpverlening. 

Gisteren nam de politie Lanaken-Maasmechelen deel aan een grensoverschrijdende actie gericht tegen mensenhandel en de uitbuiting van prostitutie. Meerdere adressen werden bezocht waarvan een vermoeden was dat er slachtoffers van mensenhandel dienst deden als sekswerker tegen betaling.  "We zitten in een grensregio dus het onderzoek verliep in samenwerking met Nederland", aldus Dorien Vanderheiden van het Limburgse parket. 

De politie heeft drie dossiers in mensenhandel en exploitatie van prostitutie opgestart en gaat het nu verder opvolgen. "In de toekomst zullen we op regelmatige tijdstippen dergelijke actie ondernemen", vertelt Vanderheiden. De aangetroffen sekswerkers kregen informatie over de stappen die ze nu kunnen zetten in hun hulpverlening.  

Meest gelezen