Belga Image

Politiezone Lokeren traint honden in nachtclub: "Ideaal om hen voor te bereiden op gevaarlijke situaties"

In nachtclub Radar, de voormalige discotheek Cherry Moon, hebben een 8-tal politiehonden in opleiding en hun hondengeleiders training gekregen. Verschillende politiezones namen deel, waaronder het korps van Lokeren. "De honden werden geconfronteerd met veel licht en geluid, net zoals in het dagelijkse leven", vertelt Anjuli Van Damme, diensthoofd hondengeleiders politiezone Lokeren. 

Een aantal politiehonden in opleiding en hun hondengeleiders hebben les gekregen in de Lokerse nachtclub Radar. De sessie werd niet alleen voor het korps van Lokeren georganiseerd, maar ook collega's uit politiezone Gent, Ronse, Dendermonde en Sint-Niklaas kwamen langs. "De setting is ideaal om te zien hoe de honden reageren in heel luidruchtige en soms gevaarlijke situaties", legt Anjuli Van Damme, commissaris en diensthoofd hondengeleiders politiezone Lokeren, uit. 

We weten soms niet goed hoe honden gaan reageren en of ze geschikt zijn om als politiehond op te treden

Anjuli Van Damme, diensthoofd hondengeleiders politiezone Lokeren

Eindexamen

In de toekomst zal de nachtclub nog gebruikt worden als opleidingslocatie. "Zulke trainingen met lichteffecten en luide muziek tonen de docent of een hond goed evolueert", geeft Van Damme mee. "Niet alle honden zijn geschikt om als politiehond op te treden, maar de groep die langskwam in de Radar heeft het zeer goed gedaan." De honden zullen op 17 december een eindexamen moeten afleggen.

kasto80

Meest gelezen