Radio 2

Poederpakket in postkantoor Gavere blijkt onschuldig: "Grappenmaker stuurde bakpoeder op vanuit Zweden"

In Gavere is het postkantoor sinds de voormiddag gesloten na een melding van een verdacht pakketje waaruit poeder was gelekt. Het blijkt nu, na onderzoek van het labo, om een flauwe grap te maken. Een grap die wel wat moeite kostte want het pakketje met bakpoeder werd opgestuurd vanuit Zweden. 

Deze voormiddag ging in Gavere het zogenaamde "antraxalarm" af nadat een medewerkster van de post in het kantoor een pakket had onderschept waar poeder uit lekte. Het zekere werd meteen voor het onzekere genomen en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. 

De medewerkster was in shock, ze verbleef in quarantaine in het ziekenhuis

Denis Dierick (Open VLD), burgemeester Gavere

De brandweer ging met speciale veilige pakken het gebouw in om het pakketje te onderscheppen. "De medewerkster is ook meteen opgevangen want ze was in shock omdat ze het pakje had aangeraakt. Ze moest uitgebreid de handen wassen om eventuele brandwonden te voorkomen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. Ze bleef er in quarantaine tot er meer duidelijkheid is", vertelt burgemeester Denis Dierick (Open VLD).  

"Bakpoeder uit Zweden"

De Civiele Bescherming nam  het pakje mee voor onderzoek en de laboresultaten toonden aan dat het pakketje het werk was van een flauwe grappenmaker.  "Volgens het labo zit er in het pakje gewoon bakpoeder. Gelukkig maar, laten we het beschouwen als een goede oefening", zegt Dierick. De grappenmaker spaarde wel kosten nog moeite want het pakje kwam helemaal uit Zweden. "Dat is inderdaad bizar. We hopen daar meer over te weten te komen als we de bestemmeling te pakken krijgen, dat is voorlopig nog niet gebeurd", besluit Dierick. 

kasto80

Meest gelezen