Radio 2

Proximus rolt glasvezelnetwerk verder uit in Vlaamse Rand rond Brussel

Telecombedrijf Proximus wil in de komende twee jaar 60.000 extra woningen in de Vlaamse Rand rond Brussel aansluiten op het glasvezelnetwerk. "We willen tegen eind 2023 het netwerk aan 70% van alle huizen in de streek kunnen aanbieden", vertelt Geert Standaert van Proximus.

Via een glasvezelnetwerk kunnen mensen gebruik maken van sneller en stabieler internet, digitale televisie en telefoon in vergelijking met de klassieke aansluitingen. Het aansluiten van het nieuwe glasvezelnetwerk zal de nodige werken met zich meebrengen. "Je kan geen ei bakken zonder de schaal te breken, maar we willen de hinder van de straatwerken zoveel mogelijk beperken. We zijn nu vaak al aanwezig op de hoek van de straat. Maar nu moeten we van die hoek tot in elk huis geraken. We zullen de inwoners daar optimaal over inlichten", belooft Standaert.

Radio 2

Meest gelezen